Artist’s Studio

Location Seattle, Washington
Design Principal Tom Kundig
Principal Dan Wilson

This artist’s studio was created out of two bays on the second floor of a former warehouse. Sliding and pivoting 9’x9’ wall panels run adjacent to the large, central wood beam and allow the 3,750 square-foot space to be reconfigured as needed. A “working wall” runs the entire length of the south wall, pulling away from the exterior wall in one area to provide space for a utility room and bathroom.

A new steel stair was inserted to connect the ground floor to the studio and up to a small roof deck. A skylight tops the stairwell to bring daylight into the studio and down to the entrance. The building’s history and its uses remain evident in the patina of the floors which were simply cleaned rather than resurfaced.

 

Information

Team

Design Principal

Tom Kundig

Project Manager

Dan Wilson

Awards

2007

Residential Architect Design Awards, Grand Award: Architectural Interiors

2006

International Interior Design Association Northern Pacific Chapter INawards, Honorable Mention

Publications

2014

Vandenberg, Jenna. “In the Studio: A Place of Her Own.” Western Art & Architecture, April 2014. 68-72. Print.

2011

Dunlop, Linda. “Flashpoints.” Acura Style Magazine, Summer 2011, 36-39. Print.

Loading Next Up...
Next up... Washington State University Visitor Center
Clear all filters

Type

Status

Date

Region

Designer

Materials

Rooms

Features

Art

Show Filters
Projects Media

Filter archive by
projects or media

Drag
Back
Edit Done

Your clippings

Mail link Copied Could not copy Clear Clippings Save
Save your clippings to share or retrieve them later
View Fullscreen
View, edit and share your clippings here
Could not load page. The content may have been removed, or there may be a problem with your connection. Close
Loading

You are using an out-dated browser

Please update your browser. We recommend Google Chrome