Bellevue Botanical Garden Visitor Center

Location Bellevue, Washington
Design Principal Jim Olson
Principal Kevin Kudo-King

Since opening in 1992, Bellevue Botanical Garden has become one of the most visited public gardens in the Pacific Northwest. The design of the new visitor center defers to nature, blurring the boundaries between architecture and gardens while creating inspirational spaces for programs and expanded services.

The centerpiece of the improvements, which include new construction, renovation and site work, is a new 8,500 square foot visitor center complex that includes an outdoor covered orientation space, a gift shop, meeting rooms, office space and restrooms. A sheltering roof, fernery walls and small garden spaces unite nature with architecture, creating a flow between indoors and out. Multi-purpose classrooms and flexible meeting spaces are designed to meet the rising interest in all-ages education and accommodate a wide range of programming.

The scope also includes the renovation of an existing 2,300 square foot house that contains meeting rooms, a library and accessory spaces to the visitor center. The parking lot was also reconfigured to double the garden’s current capacity and provide safer pedestrian access to the visitor center complex. The project is LEED® Gold.

Loading Next Up...
Next up... JOEY Yorkdale
Clear all filters

Type

Status

Date

Region

Designer

Materials

Rooms

Features

Art

Show Filters
Projects Media

Filter archive by
projects or media

Drag
Back
Edit Done

Your clippings

Mail link Copied Could not copy Clear Clippings Save
Save your clippings to share or retrieve them later
View Fullscreen
View, edit and share your clippings here
Could not load page. The content may have been removed, or there may be a problem with your connection. Close
Loading

You are using an out-dated browser

Please update your browser. We recommend Google Chrome