East Village Apartment

Location New York, New York
Design Principal Tom Kundig

This renovation of a classic New York City apartment transforms the space from a traditional pre-war, partitioned layout into a simplified plan while reclaiming some of the building’s original industrial character. Features of the apartment uncovered during demolition, including two cast iron riveted columns and original masonry walls, were incorporated into the design.

Several strategies were used to open up the space. Ceilings were raised to the underside of the concrete slab. Windows were enlarged and interior walls removed to allow light to penetrate deep into the apartment.

A simple material palette—white ceiling and sheetrock walls, black steel, reclaimed oak floors, and exposed masonry—provide a contemporary backdrop for the owner’s furnishings and collections.

Information

Loading Next Up...
Next up... Stadium Nissan of Seattle
Clear all filters

Type

Status

Date

Region

Designer

Materials

Rooms

Features

Art

Show Filters
Projects Media

Filter archive by
projects or media

Drag
Back
Edit Done

Your clippings

Mail link Copied Could not copy Clear Clippings Save
Save your clippings to share or retrieve them later
View Fullscreen
View, edit and share your clippings here
Could not load page. The content may have been removed, or there may be a problem with your connection. Close
Loading

You are using an out-dated browser

Please update your browser. We recommend Google Chrome